Firemní centrála STILL v Hamburku bude vybavena 20 nabíjecími stanicemi pro elektromobily

E-mail
Facebook
Twitter
LinkedIn
POZOR, zobrazili jste si článek z archivu našeho původního webu. Tento článek může obsahovat zastaralé informace a technické vady (chybějící obrázky, nesprávné formátování textu atd.).

Společnost STILL, dodavatel intralogistických řešení z Hamburku, aktuálně buduje ve svém hlavním sídle 20 nabíjecích stanic pro elektromobily.

„Nech se elektrizovat!“ – Slogan dodavatele intralogistických řešení, společnosti STILL, získá v budoucnu zcela nový význam. A to v okamžiku, až bude v srpnu uvedeno do provozu 20 právě budovaných nabíjecích stanic pro elektromobily. „Nové nabíjecí stanice budeme využívat nejen pro naši rozšiřující se flotilu elektrizovaných firemních vozidel, ale možnost nabíjení nabídneme jako speciální službu i našim zaměstnancům a návštěvníkům. Myslíme přitom především na ty zaměstnance, kteří nemají možnost nabíjení doma. Chceme jim tak umožnit přechod na bezemisní vozidlo,“ říká Stefan Sanny, který ve společnosti STILL zodpovídá za oblast Facility Management. Výstavba těchto nabíjecích stanic je ale pro STILL jen prvním krokem. „Jedná se pouze o první část komplexního projektu společnosti STILL, v rámci kterého chceme vytvořit infrastrukturní a procesní možnosti k postupnému vybavování dalších poboček nabíjecími stanicemi. Chceme tím umožnit přechod vlastní flotily vozidel, a navíc našim zaměstnancům usnadnit přechod na elektromobily.“ Ve střednědobém horizontu by do nabíjecí infrastruktury společnosti STILL měly přibýt i vhodné domácí wallboxy pro flotilu servisních vozidel a služební vozidla.

STILL využívá ‚zelenou‘ elektřinu

Elektřinu potřebnou pro nabíjecí stanice odebírá STILL – stejně jako veškerou zbývající elektřinu – ze ‚zelených‘ zdrojů. „S našimi novými nabíjecími stanicemi skutečně přispíváme ke snižování emisí CO2,“ říká s potěšením Stefan Sanny. Nabíjecí stanice bude možné používat s běžnými kartami – pro zaměstnance společnosti STILL dokonce za speciálních podmínek. Nabíjet se bude podle principu „Fair-use“. Přitom platí, že se nabíjí jen tak dlouho, jak je nutné, aby byly nabíjecí stanice pokud možno neustále k dispozici.
„Budeme podrobně sledovat, jak se bude naše nová nabídka využívat. Pokud by se osvědčila, tak máme opci pro vybudování dalších 24 nabíjecích stanic na stejném místě,“ shrnuje Stefan Sanny.

E-mail
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mohlo by vás zajímat...